A legjobb ötletek a német nyelv tanulásához

Peter Heinrich 1972-ben született, a Tübingeni Egyetemen tanult Német és Filozófia szakon, majd Washingtonban szerezte meg MA oklevelét. Tanított Tübingenben, Berlinben, Flensburgban, jelenleg Giesenheim és és tanít német nyelvet és filozófiát a helyi gimnáziumban.

A 2008-ban létrehozott honlapján saját elképzeléseit és innovatív ötleteit osztja meg a német nyelvtanárokkal illetve a német nyelv iránt érdeklődő személyekkel. Az internet lehetővé tette számára, hogy kiadóktól függetlenül dolgozhasson és saját belátása szerint hozza létre és fejlessze a német nyelv tanulását segítő anyagait. 2014-ben internetes platformot hozott létre ahol saját készítésű, feliratozott filmjeit osztja meg, havonta on-line szemináriumot tart és a részvevőknek lehetővé teszi hogy németül beszégessenk nyelvtanulókkal az öt kontinensről.

Felkérésre Workshopokat tart némettanárok számára, ahol a mnemotechnikák alkalmazásának lehetőségeit mutatja be az érdeklődőknek. Az említett mnemotechnikák segítséget nyújtanak a német névelők könnyebb megjegyzéséhez, a névelők, a  mellénevek eseteinek a differenciálásához, a vonzatos igék könnyebb azonosításához, a rendhagyó igék három alakjának a megjegyzéséhez ...

http://www.beste-tipps-zum-deutsch-lernen.com/

oroszlán