Szent László Napok

A történelmi helyszínen megrendezett, mára már rangos eseménynek és hagyománynak számító Szent László Napok a Partium Keresztény Egyetem információs standjának is helyet biztosított, amelynek keretén belül a Colloquia Nyelvközpont is képviseltette magát a nyelvvizsgákhoz, nyelvkurzusok elkezdéséhez szükséges tudnivalókkal. Jómagam vasárnap 10-16 óra között segédkeztem ezen információk közvetítésében. 

Több PKE-s kollégával karöltve, ugyanazon standnál került sor mind az egyetemi karok és szakok, mind a Colloquia Nyelvközpont népszerűsítésére. Gyermekét kézen fogva érdeklődő anyukától kezdve, a budapesti ELTE-n magiszteri képzést folytató diákig, többen megfordultak a sátornál. Néhányan céltudatosan egyetlen konkrét szakról vagy nyelvvizsgáról érdeklődtek, mások a nyelviskolán működő óvodásokkal való külön foglalkozásról kérdeztek, és voltak, akik általános információkat jöttek megtudni.

A csapat segítségére volt a még nagyon fiatal generáció is, akik már most megtanulták az egyetem nevét, hiszen zöld PKE pólóban, saját kezűleg készített plakáttal szaladgálva terjesztették jó hírünket.

A legfontosabbnak mind közül a fizikai képviseletet érzem; azt, hogy az emberek, azokat is beleértve, akik nem jöttek közelebb, látták a PKE és Colloquia logót és bannert, és tudatosult bennük, hogy létezünk és versenyképesek vagyunk.

szl1szl2szl3