Nyelvtanulás könnyebben

Április 26-án lenne 69 éves Vera F. Birkenbihl, az Institut für gehirn-gerechtes Arbeiten (Munka az agy működéséhez alkalmazkodva nevű intézet) egykori vezetője.

  • Tilos szavakat magolni.
  • A tanulási tevékenység 80%-át a tudatalatti végzi.
  • Nyelvtantanulás szükségtelen, de megengedett.

Ezeken az elveken alapszik a Birkenbihl-módszer, amelyet V. F. Birkenbihl fejlesztett ki, írt le módszertani könyveiben és ültette gyakorlatba, elsősorban az angol nyelv tanításában.

Kutatói és tudománynépszerűsítői tevékenységet fejtett ki elsősorban a Brain-Management területen, vagyis a gondolkodást (analitikusan, kreatívan), az oktatást (didaktika, retorika, módszertan) és a tanulást átfogó területen.

A tanulás tárgykörében több besztszellert írt, például az 51 kiadást megért Stroh im Kopf (Szalma a fejben) címűt. Elismert tréner volt, szemináriumokat tartott, nem csak német nyelvterületen. Módszereit és tananyagait saját maga fejlesztette ki, régebbi témákat szisztematikusan aktualizált és konzekvensen tárt fel újabbakat.

Több mint 430.000 érdeklődő látta és halotta őt élőben előadásain és szeminárumain, több millióan hallották rádióban, látták tévében. Kiadványai (könyvek, kazetták/CD-k, videók/DVD-k) csak német nyelven több mint 3 milliós példányszámban jelentek meg.

birkenbihl másolata