Könyvtári kutatómunka a Nyíregyházi Főiskolán

Február 6-7 között a II. év Többnyelvűség és multikulturalitás mesteri szak angol szakos hallgatói könyvtári kutatómunkán, valamint az SDL Trados Studio 2014 program bemutatásán vettek részt a Nyíregyházi Főiskolán dr. Maior Enikő vezetésével. 

A program első napján a könyvtár dolgozói, a hallgatók által előre elküldött könyvlisták alapján, előkészítették a kért könyveket és így a hallgatók nagyon hatékonyan tudtak anyagot gyűjteni a disszertációjukhoz. Ugyanakkor a könyvtárban lehetőségük nyílt kutatni a különböző adatbázisokban is.

A program második napján a hallgatók megismerkedhettek az SDL Trados Studio 2014 az SDL Trados termékcsalád legújabb verziójával, amely – a világpiac vezető fordítási platformjának sikerére alapozva – elődje tulajdonságait tovább finomítva biztosítja, hogy az SDL Trados Studio minden eddiginél egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban működjön.

Az SDL Trados Studio 2014 a gyorsaság és a megbízhatóság tekintetében új rekordokat dönt. A program rendkívül gyors működése a hatékonyság növelését segíti, miközben a tökéletesített funkciók széles köre a Studio 2014-et nemcsak gyorsabbá, hanem intelligensebbé és egyszerűbben használhatóvá is teszi. A Studio 2014 új mércét állít az elvégezhető feladatok száma és a rendelkezésre álló fordítási erőforrások hatékony kihasználása terén.

A Studio 2014 sokkal több, mint egy CAT-eszköz. Ez a program egy olyan platform része, melyet arra terveztek, hogy a fordítást számos egyéb alkalmazással lehessen gazdagítani. A Studio 2014 szoftverrel az SDL OpenExchange platform még tovább bővül, így a program még tökéletesebben integrálható egyéb rendszerekkel, valamint könnyebben személyre szabható, sőt a felhasználó megváltoztathatja akár a felhasználói kezelőfelületet is.

A nap végére a hallgatók képesek voltak használni a programot és különböző fordításokat végeztek el.

Köszönjük a BTK Dékáni Hivatala által kiírt ösztöndíjpályázatnak a támogatást és a Nyíregyházi Főiskolának a lehetőséget.

20150207 10292820150207 10295420150207 102937