Egy éves a PKE-n megrendezett társasjátékos klub

Már egy éve minden hónapban megszervezésre kerül a Partium Keresztény Egyetem berkein belül működő társasjátékos klub. Az egyetem Zárda (Mihai Viteazul) utca 3 szám alatti épületében, rendszerint a hónap utolsó vasárnapján, összegyűlnek a játékos kedvű, többnyire felnőtt érdeklődők, hogy egy közösséget kialakítva, logikai, stratégiai és ügyességi játékokban mérjék össze képességeiket.

A belépés bárki számára ingyenes, a szórakozással egybekötött agytorna garantált, úgyhogy nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált a diákok, egyetemisták, tanárok, sőt, még az idősebb korosztály körében is, de 14 év fölött szinte minden korosztály képviselteti magát egy-egy ilyen találkozón.

Az egyetem Modern Nyelvek Tanszékén oktató Szabó Rolandnak a kezdeményezésére, Kiss Lászlóval, Kiss Beátával és Horváth Előddel kiegészülve, 2014 februárjában megalakult a Társas Klub. A PKE jóvoltából a helyszín is hamar biztosítva lett, és a Matrisz (Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége) támogatásával immár semmi akadálya nem volt a társasjáték-délután beindításának. A játékok nagy része magyar nyelven van, de sok népszerű angol nyelvű játék is terítékre kerül, ami, nem utolsó sorban, még a résztvevők szókincsét is fejleszti. A februári egyéves évforduló alkalmából rendhagyó események is várhatóak a megszokott délutáni tevékenység mellett. A klub szervezői továbbra is szeretettel várnak mindenkit.  A találkozókról részleteket a Társasjáték Klub Nagyvárad Facebook-oldalon lehet megtudni.

Untitled